Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 november, 2016 - 13:09Uppdaterad: fredag, 2 december, 2016 - 12:30

Leif Höglund som fredagsgäst hos Kjell Brändström.

Fredagsgästen Leif Höglund

En äventyrare ut i fingerspetsarna det kan man kort och gott säga om Leif Höglund. Vad är det då som triggar en person som gillar äventyr och när är ett äventyr ett äventyr,  OCH är den här personen mindre skraj än andra.

Leif Höglund föddes i Jakobstad och var bara 6 år då pappa Kalle tog honom med på dagslånga fjällvandringar. En tur som Leif minns särskilt bra gick från Kilpisjärvi till Halti tur och retur och när vattnet frös längs kusten i bottenviken kunde utflykten gå ut på packisen med hundspann. Den åländska skärgården är perfekt för att paddla kajak i menar Leif och det var också det som år 2006 lockade honom till Åland för första gången. Idag jobbar Leif som vildmarkslärare på Ålands folkhögskola samtidigt som han vid sidan av driver ett företag i upplevelser och äventyr. Programvärd Kjell Brändström

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »