• Ylva Högnäs och Engla Halling är arrangörer bakom festivalen, och Cecilia Ward kommer att ge föreläsningar och workshops i stadsodling. Foto: Felix Quarnström
Engla Halling, Ylva Högnäs och Cecilia Ward pratar om Emmausfestivalen
Publicerad: måndag, 7 augusti, 2017 - 14:06

Emmausfestivalen växer ut ur Kulturnattens kostym

I samband med Kulturnatten har Emmaus i år bestämt sig för att ordna en tre dagar lång festival, Emmausfestivalen, där man satsar på ett större och bredare utbud av programpunkter.
- Vi har velat satsa på annat än bara musik, så vi har några workshops och föreläsningar. Samtidigt vill vi hålla det gratis så att så många som möjligt känner att de vill komma, säger arrangörerna Engla Halling och Ylva Högnäs.

En av punkterna på det tre dagar långa programmet är en föreläsning och workshop i stadsodling, vilket enligt föreläsaren Cecilia Ward är konsten att använda lediga eller tomma områden i stadsmiljöer för att odla något, antingen som mat eller utsmyckning.
- Jag kommer från Malmö, där det här är en stor grej, och i Mariehamn som redan är en otroligt grön stad verkar det inte vara lika vanligt. Jag håller på att fylla upp Emmaus innergård till att börja med, för att det ska bli snyggare där.
Trots att man valt att satsa på ett utökat program kommer man också att ha ett flertal musikuppträdanden; på fredagen uppträder duon Junie, på lördagen spelar Peter Hägerstrand, FRANK FRANK FRANK och 13th Dimension och på söndagen kan man på biblioteket se Post-Sun-Vision och Martin Hederos.
Om festivalen återvänder nästa år vill man inte säga i detta skede.