Filip Karlström 1
Filip Karlström 2
Christian Ekström
Publicerad: fredag, 16 juni, 2017 - 11:18

Angstbadan öppnar fjärde Fishbait-festivalen

I helgen anordnar Stallhagen den populära Fishbait-festivalen för fjärde året i rad, något som man enligt arrangören Christian Ekström är mycket glada över.
- Vi hoppades från början att det skulle bli ett årligt återkommande evenemang, och så länge vi kan dra någorlunda jämnt vad gäller budgeten är det en självklarhet att vi ska fortsätta, säger han.

Ett tecken på att festivalen lyckats är att förköpsbiljetter nu säljer i större utsträckning än tidigare även i Sverige, och att flera av de artister som uppträtt under tidigare år själva hör av sig och vill komma tillbaka. Bland dessa finns bland andra Nicke Borg och Märvel, som i helgen uppträder tillsammans, och som dessutom tar med sig några speciella gäster under namnet The League of Extraordinary Gentlemen.
Den åländska akten i år är Angstbadan, tidigare kända som Angstbadan Blues Trio, som i dagarna varit aktuella med en ny EP, Midnight Hour, och vars line-up också genomgått förändringar.
- Vi spelar kanske inte purist-blues, så därför ville vi ta bort Blues Trio från namnet. Självklart är det fortfarande där vi har våra rötter, men vår musik idag drar också mot Americana-musiken och det mer psykedeliska hållet, i stil med bluesrockband som till exempel Cream eller Jimi Hendrix, säger gitarristen och sångaren Filip Karlström.
Angstbadan är det första bandet ut under fredagkvällen.