Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 maj, 2018 - 12:50

Isnätter del 48

I Läshörnan lyssnar vi till Leo Löthman som läser ur sin egen roman Isnätter. Den berättelse som Leo Löthman hittat på bygger på ett verkligt mord som inträffade 1914. Isnätter beskriver en möjlig bakgrund till mordet, och utspelar sig i utskären utanför Kungsö, väster om Mariehamn. Där bor Karl och Manda Friman med sina döttrar Alma och Helga på Lillbroskär, och på Bogskär bor Amerika-änkan Ida Johansson med dotter Alina, från äktenskapet med amerikafararen, och två små flickor som Karl är far till. Han har nu också blivit far till Alinas första dotter, och nu är hon gravid igen. Karl har också börjat krypa ner i sänghalmen hos sin egen dotter Alma, utan att någon av de vuxna kvinnorna förstått det, men han är noga med att hon inte ska råka ut för någon ung glop från fastlandet, och har särskilt ögonen på en uppvaktare, Hugo Henriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »