Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 april, 2018 - 15:47

Isnätter del 41

I Läshörnan lyssnar vi till Leo Löthman som läser ur sin egen roman, Isnätter. Romanen bygger på ett verkligt mord. Våren 1914 flöt ett svårt misshandlat manslik upp på en holme söder om Mariehamn. Fem personer åtalades för mord och tre av dem dömdes skyldiga. Isnätter försöker ge en tänkbar bakgrund till mordet och utspelar sig till största delen på några små öar strax i skärgården söder om Gottby i Jomala. Karl och Manda Friman med sina flickor Alma och Linda bor på Lillbroskär, och på Bogskär bor Amerika-änkan Ida Jakobsson med 16-åriga dottern Alina som hon har från tidigare äktenskap, och två små flickor som Karl är far till. Karl är även far till utskärens senaste inbyggare, Alinas nyfödda barn. De komplicerade familjeförhållandena på skären är stoff till mycket skvaller på fastlandet, och Alina lider mest av att inte kunna umgås med sina jämnåriga i land.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »