Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 april, 2018 - 15:44

Isnätter del 39

I Läshörnan lyssnar vi till Leo Löthman som läser ur sin egen roman, Isnätter. Romanen bygger på verkliga händelser, för på våren 1914 flöt liket av en mördad man upp på en holme söder om Mariehamn. Fem personer åtalades för mordet och tre av dem dömdes skyldiga. Leo Löthman beskriver utifrån detta försöker en möjlig version av de händelser som föregick själva mordet. Handlingen utspelar sig till största delen på några små öar strax i skärgården söder om Gottby i Jomala. Där bor Karl och Manda Friman med sina flickor Alma och Linda på Lillbroskär. Och på Bogskär bor Amerika-änkan Ida Jakobsson med 15-åriga dottern Alina som hon har från tidigare äktenskap, och två små flickor som Karl är far till. Karl är även far till utskärens senaste inbyggare, Alinas nyfödda barn, och trots att han varit bannlyst på Bogskär sedan de vuxna kvinnorna upptäckte att han hade gjort 15-åringen med barn, börjar han långsamt återta sin position som dubbeltorpare och återvinna kvinnornas förtroende, om än inte odelat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »