Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 mars, 2018 - 18:00Uppdaterad: onsdag, 28 mars, 2018 - 18:00

Isnätter del 30

I Läshörnen läser Leo Löthman ur sin egen roman, Isnätter. Den tar sin utgångspunkt i ett verkligt mord, kroppen av en mördad man flöt upp i skärgården strax söder om Mariehamn på våren 1914 . Fem personer ställdes inför räta för mordet och tre dömdes skyldiga. Det är händelserna som ledde fram till mordet som Leo Löthman spunnit sin roman runt, och handlingen i den utspelar sig till största delen på några små jordlösa holmar i skärgården söder om Gottby i Jomala. På Lillbroskär bor Karl och Manda Friman med sina flickor, och på Bogskär bor Amerika-änkan Ida Jakobsson med dottern Alina som hon har från tidigare äktenskap, och två små flickor som Karl också är far till. Karl har så småningom också förfört Alina, som nu väntar hans barn och det trots att de vuxna kvinnorna gemensamt beslutat hålla honom borta från flickan sedan han försökt förföra henne redan som 13-åring. Men Alina och Karl hade lyckats lura dem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »