Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 mars, 2018 - 17:00Uppdaterad: tisdag, 20 mars, 2018 - 17:00

Isnätter del 25

I Läshörnan läser Leo Löthman ur sin egen roman, Isnätter. Den tar sin utgångspunkt i ett verkligt mord, en mördad manskropp flöt 1914 upp i skärgården söder om Mariehamn, och som skyldiga för mordet dömdes tre personer. Det är händelserna som ledde fram till mordet som Leo Löthman fantiserat runt, och romanen utspelar sig på några små jordlösa holmar i skärgården söder om Gottby i Jomala. På Lillbroskär bor Karl och Manda Friman med sina flickor och på Bogskär bor Amerika-änkan Ida Jakobsson med dottern Alina från tidigare och två små flickor som Karl är far till. Under flera år har Karl varit karlen i huset på båda holmarna, och det har varit en omständighet som de båda vuxna kvinnorna i tysthet accepterat och levt med, men när Ida kommer på honom med att försöka förföra 13-åringen Alina jagas han från Bogskär med eldgaffeln. Det tar lång tid för Karl att bygga upp förtroendet igen på Bogskär, men långsamt, om än under ständig bevakning, börjar livet återgå till hur det var tidigare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »