Långprogram

Trafik och motor - hos bil och båtbyggaren Dan Söderlund

Trafik och motor träffar båt och bilbyggaren Dan Söderlund
Långprogram
Precis som hos Rat-Rodbyggaren Anton Jansson som vi träffade i förra programmet så har Dan Söderlund också han en förkärlek till udda bilar och båtmotorer. Dan har utbildat sig till båtbyggare på Skeppsholmens båtbyggarskola i Sverige, utöver det så har han en maskintekniskt examen.

Trafik och motor besöker Anton Jansson

Trafik och motor besöker Anton Jansson
Långprogram
Anton har en klar och tydlig filosofi med alla sina projekt. I Antons värld går rost före krom. - Ja, så är det funktion går först och allt ska användas, förklarar mekanikern och bilbyggaren Anton Jansson.

Trafik och motor besöker Ålands sjöräddningssällskap

Långprogram
Ålands sjöräddningssällskap har idag sex stationer runt om på Åland och verksamheten drivs till största delen av frivilliga. Idag består den frivilliga styrkan av 120 män och kvinnor som vid sidan av sina vanliga jobb finns till för att rädda människor i sjönöd under årets alla dagar.

Blank lack och kuriosa i Karlssons garage på östra Möckelö

Trafik och motor från Kaj Karlssons garage i östra Möckelö
Långprogram
En liten känsla av filmen Bullit och Steve McQueen då Ante Karlsson bjuder på en tur i sin polkagrisrandiga Ford Mustang längs Möckelövägarna. - Jag använder min bil i princip varje dag från april till november berättar Ante glatt medan han låter V.8´an mullra lite extra.

Reportage: Största evakueringsövningen på 10 år

Reportage: Största evakueringsövningen på 10 år
Långprogram
Den 18 maj 2019 arrangerade Ålands Sjöbevakningsstation tillsammans med samarbetsmyndigheterna och frivilliga organisationer en evakueringsövning på Åland. Övningen var den största på 10 år och Ålands Radio deltog i övningen under hela dagen.

Trafik & Motor: Hemma hos Bernt Sundin och flytten av Edos mack

Trafik & Motor: Hemma hos Bernt Sundin och flytten av Edos mack
Långprogram
I Bernt Sundins garage i Dalkarby finns en T Ford från 1919, sannolikt en av Ålands äldsta fungerande bil. T Forden är idag i toppskick efter...

Traktorerna på Södergårds i Ulfsby

Traktorspecial från Ulfsby
Långprogram
Dagens traktorer- Snyggt paketerade hästkrafter med mycket teknik!

Trafik och Motor: Hemma hos Mats-Erik Fagerström

Trafik och Motor från Mats-Erik Fagerström och motorträff i Godby
Långprogram
Trafik och motor hemma hos Mats-Erik Fagerström som bjuder på blank lack och motorgodis. Vi ger er också glimtar från sommarens sista motorträff i Godby.

Sidor