• Debattdeltagarna på Alandicas scen
Simon Holmström(hi) och Nina Fellman(s):
Publicerad: tisdag, 11 juni, 2019 - 22:00, uppdaterad: onsdag, 12 juni, 2019 - 07:42

Holmström: ”Kommunreformen flyttar fokus från utmaningarna”

Kommunreformen har flyttat fokus från de utmaningar Åland står inför. Det sa Simon Holmström, talesperson för partiet Hållbart Initiativ under gårdagens partiledardebatt som avslutade Alandica Debatt.

–Man behöver titta på vilka utmaningar vi har, vad har vi för mål för ett hållbart Åland och hur ska vi organisera den offentliga sektorn för att nå dit. Det kan vara genom kommunsammanslagningar och det kan vara via andra lösningar, säger Holmström.

Kansliminister Nina Fellman menar att de utmaningar Åland har handlar om kommunernas förmåga att klara av miljöfrågor, planeringsfrågor, äldrevård och annan service.

–Vi vet att många av de kommuner vi har inte klarar av det uppdraget idag. Det utredningsarbete Simon efterlyser har gjorts under de här fyra åren. Experter på området har sagt att man gör arbetet bättre i större enheter, säger Nina Fellman, kansliminister.

Fler Lagtingsvalet 2019

Holmström: ”Politiker blir oroade av oss”

Simon Holmström (HI) intervjuas av Kjell Brändström:
Hållbart initiativ (HI) beslutade igår på ett stormöte att bilda politiskt parti. Simon Holmström valdes också tillsammans med Anette Bergbo till talesperson för partiet.

Hållbart Initiativ lanserades

Kandidaterna Simon Holmström och Joel Lindholm:
Igår lanserades det nya partiet Hållbart Initiativ. Partiet, som inte har någon direkt relation till det Hållbart Initiativ som deltog i det förra lagtingsvalet, vill se snabbare och mer bestämda åtgärder för hållbarhet och miljö.

Socialdemokraterna presenterar kandidater till valet

Lene-May Lindvall och Wilhelm Mattsson intervjuas av Peter Grönholm
Vård och omsorg var den gemensamma nämnaren när Socialdemokraterna idag presenterade sina fyra första kandidater till Lagtings och kommunalvalet. Nya...

Centern lanserade kandidater till valet

Jill Fredrickson, John Farell, Jonas Eriksson och Björn Blomqvist
Kulturcampus, skärgårdspolis och utvecklad fältarverksamhet är frågor som Centerns nya lagtingskandidater vill arbeta för.

Liberalerna vill ge stöd för trygghetsboende

Liberalernas viceordförande Ingrid Zetterman
Stöd för byggande av trygghetsboende och pengar till marknadsföring för att fler ska flytta till Åland. Det är två vallöften som liberalerna presenterade idag.