• Simon Holmström, Susanne Vävare, Annette Bergbo och Joel Lindholm kandiderar för Hållbart Initiativ. Foto: Felix Quarnström.
Kandidaterna Simon Holmström och Joel Lindholm:
Lyssna på Felix Quarnströms längre intervju här:
Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 06:19, uppdaterad: torsdag, 16 maj, 2019 - 10:12

Hållbart Initiativ lanserades

Igår lanserades det nya partiet Hållbart Initiativ. Partiet, som inte har någon direkt relation till det Hållbart Initiativ som deltog i det förra lagtingsvalet, vill se snabbare och mer bestämda åtgärder för hållbarhet och miljö.

Inför valet siktar man på att ha samlat ihop tjugo kandidater som tillsammans ska vinna tre mandat. På lanseringen, som ägde rum på Uffe på Berget och som sammanträffade med lanseringen av partiets hemsida, hade man fyra kandidater: Simon Holmström, Annette Bergbo, Joel Lindholm och Susanne Vävare.
- Vi är inte ett regelrätt miljöparti i den bemärkelsen att vi vänder oss mer direkt till samhällsekonomiska frågor. Hållbarhetsfrågor har ofta sina rötter i andra fält så därför måste vi som parti också ha den bredden. Vi tänker inte positionera oss på det traditionella höger-vänsterspektrumet, säger Holmström.

Fler Lagtingsvalet 2019

Socialdemokraterna presenterar kandidater till valet

Lene-May Lindvall och Wilhelm Mattsson intervjuas av Peter Grönholm
Vård och omsorg var den gemensamma nämnaren när Socialdemokraterna idag presenterade sina fyra första kandidater till Lagtings och kommunalvalet. Nya...

Centern lanserade kandidater till valet

Jill Fredrickson, John Farell, Jonas Eriksson och Björn Blomqvist
Kulturcampus, skärgårdspolis och utvecklad fältarverksamhet är frågor som Centerns nya lagtingskandidater vill arbeta för.

Liberalerna vill ge stöd för trygghetsboende

Liberalernas viceordförande Ingrid Zetterman
Stöd för byggande av trygghetsboende och pengar till marknadsföring för att fler ska flytta till Åland. Det är två vallöften som liberalerna presenterade idag.