Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 06:19Uppdaterad: torsdag, 16 maj, 2019 - 10:12
  • Simon Holmström, Susanne Vävare, Annette Bergbo och Joel Lindholm kandiderar för Hållbart Initiativ. Foto: Felix Quarnström.

Hållbart Initiativ lanserades

Igår lanserades det nya partiet Hållbart Initiativ. Partiet, som inte har någon direkt relation till det Hållbart Initiativ som deltog i det förra lagtingsvalet, vill se snabbare och mer bestämda åtgärder för hållbarhet och miljö.

Inför valet siktar man på att ha samlat ihop tjugo kandidater som tillsammans ska vinna tre mandat. På lanseringen, som ägde rum på Uffe på Berget och som sammanträffade med lanseringen av partiets hemsida, hade man fyra kandidater: Simon Holmström, Annette Bergbo, Joel Lindholm och Susanne Vävare.
- Vi är inte ett regelrätt miljöparti i den bemärkelsen att vi vänder oss mer direkt till samhällsekonomiska frågor. Hållbarhetsfrågor har ofta sina rötter i andra fält så därför måste vi som parti också ha den bredden. Vi tänker inte positionera oss på det traditionella höger-vänsterspektrumet, säger Holmström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »