Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 september, 2017 - 10:29
  • Styrelsemedlemmarna Berit Brandt, Gunnar Westerholm, Gun-Britt Törnberg och Harald Karlsson vid tavlan Morgondimma. Foto: Privat.

Acketavla köptes för 40.000

Önningebymuseet har köpt J.A.G. Ackes oljemålning Morgondimma från en privatperson i Stockholm.

Museet betalade 40.000 euro för tavlan och Kjell Ekström som är ordförande för Önningeby hembygdsförening tycker att det var ett bra pris.

- Vi är helt euforiska över nyförvärvet som även prismässigt var väldigt lyckat, skriver Kjell Ekström i ett pressmeddelande.

Tavlan Morgondimma föreställer tre slåtterkarlar som arbetar med lie på en blomsteräng i Önningeby. Tavlan målades 1888 och Ekström skriver att Ackeexperten Claes Moser anser att nyförvärvet är av synnerligen stort värde.

- Han säger att tavlan hör till de viktigaste verken i Ackes produktion. Senare i höst kommer Moser till museet för att berätta om tavlan och dess betydelse, skriver Kjell Ekström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »