Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 april, 2019 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 4 april, 2019 - 11:40
  • Trähantverkaren Tuovi karhu och läderhantverkaren Saija Saarela ställer ut tillsammans på Galleriet
  • Alexandra Trizba ordnar en tre dagars pop-up utställning i Stonehuset, tidigare glashyttan mitt i stan

Vernissage-tätt ikväll

Den konst- och hantverksintresserade har fullt program ikväll då inte mindre än tre vernissager pågår samtidigt mitt i stan! Galleriet, Stonehuset och Galleri Skarpans är adresserna som gäller. Också på konstmuseet finns en ny utställning att ta del av.

På Galleriet ställer kusinerna Saija Saarela och Tuovi Karhu ut tillsammans, den förra visar arbeten i läder, den senare träsniderier. För Saija Saarelas del har tanken varit att ge mer utrymme för det kreativa, vid sidan av funktionaliteten så de väskor och pärmar/bokomslag i läder hon ställer ut nu är dekorerade på olika vis. Här finns bl a en bild av en katt som ser så verklig ut att den närsomhelst kunde ta språnget ut ur sitt sammanhang. Tuovi Karhu visar bl a rikt utsirade spegelramar och små hyllor med krusidulliga konsoler. Hon tillverkar också yogapallar dekorerade med mytologiska symboler. När man går sin utbildning har man tillgång till allehanda avancerade maskiner men sen när man ska jobba i egen verkstad måste man uppfinna nya arbetsmetoder för att man kanske bara har en cirkelsåg att tillgå konstaterar Tuovi. På Stonehuset, Jussis gamla glashytta mitt i stan öppnar ikväll också en popup-utställning med verk av Alexandra Trizna. Hon kallar den Det är dags - dags att visa upp sin konst i en bred utställning men också dags att gå vidare till nya uttrycksformer så vad plexiglasmplandet beträffar är den här utställningen samtidigt grande finale. Också på Galleri Skarpans är det vernissage i kväll - om den utställningen berättar Kulturen mer i morgon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »