Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 januari, 2015 - 11:40Uppdaterad: måndag, 19 september, 2016 - 10:29

Vardagsnära berättelser i nya basutställningen

En dagbok från första hälften av 1800-talet, skriven av bonden Johan Eric Lindström från Svensböle gård i Sund och ett familjeporträtt av kyrkoherden Brynolf Kjellinus, likaså i Sund som på 1600-talet utmärkte sig som häxjägare, är två av de föremål besökarna kommer att kunna ta del av i den nya basutställningen på Ålands museum, när den öppnar om ett och ett halv åt eller så. Det vi vill komma åt är berättelserna som gör de här människornas liv och värld synlig för dagens museibesökare. Kjellinus representerar en tid då kyrkans makt över människor och samhälle var mycket stor - det kan vara svårt för vår sekulära tid att förstå säger Graham Robins, som ansvarar för skapandet av den nya basutställningen. Johan Eric Lindström å sin sida beskriver vardagslivet på landsbygden i smått och stort. Robins efterlyser samtidigt ytterligare upplysningar om Lindström och eventuella föremål som härstammar från Sve3nsböle gård. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »