Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 januari, 2019 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 22 januari, 2019 - 11:40

Ulla-Lena Lundberg om Is som opera

På fredagen är det urpremiär för Ulla-Lena Lundbergs prisbelönta roman Is som opera. Musiken är signerad Jaakko Kuusisto. För librettot svarar Juhani Koivisto och operan sjungs på finska.

Det är på sätt och vis bra att den sjungs på finska även om jag från början hade hoppas att den hade gjorts på svenska. Det hjälper mig att distansera mig från operaversionen, jag behöver inte sitta där och vakta på mina ord och formuleringar konstaterar Ulla-Lena Lundberg, som varit endast marginellt involverad i överföringen av romanen Is till opera. Librettisten frågade mig om det finns någon karaktär vid sidan av pastorsfamiljen som jag absolut vill ha med och jag svarade Post-Anton. Det är han som förmedlar de övernaturliga krafterna i romanen och de, liksom naturen är viktiga ingredienser i romanen. Den utspelar sig in en miljö där människan egentligen är mycket liten säger Ulla-Lena Lundberg som är förvissad om att musiken kan säga mycket som hon själv bara kan beskriva i ord.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »