Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 september, 2018 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 6 september, 2018 - 11:40
  • Henrika Lax är första utställare på nya Galleri Skarpans
  • Åke Nordberg från Norrtälje ställer ut på Galleriet

Tystnad och landskap på gallerierna

Henrika Lax är första utställare i det förnyade Galleri Skarpans och visar måleri under rubriken I tystnaden. På Galleriet på Torggatan ställer Åke Nordberg från Norrtälje ut landskapsmåleri.

Att skildra tystnad via måleri blev lite av en besatthet säge Henrika Lax som fick äran att öppna det förnyade Galleri Skarpans med sin utställning. Den här utställningen är alldeles ny men den finns i en tvillingvariant som visades i Helsingfors för ett år sedan, jag målade många verk på temat tystrnad säger Henrika Lax. Hon har nu satt punkt för sitt utforskande av tystnaden, som hon kom fram till att är starkt förklnppad med rörelse.Fortsättningen är ett pilgrimsprojekt under den övergripande rubriken helighet. De första verken på det temat visar hon hemma i Västeränga under konstrundan. På Galleriet i anslutning till hantverksbutiken Victor visar Åke Nordberg från Norrtälje landskapsmålningar i olja. Ögonblicket är det han försöker fånga. Bägge utställningarna har vernissage idag torsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »