Publicerad: tisdag, 16 oktober, 2018 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 16 oktober, 2018 - 11:40
  • Två kreativa damer för vilka allt är möjligt!
  • På teatern är allt fusk, en illusion avslöjar Lena Andersson och Gunilla Nilsson. En fin hatt har brätte av kartong t ex

Två damer som kan trolla

Om tre veckor är det premiär för Teater Alandicas storsatsning i höst, musikalen My Fair Lady. med drygt femtio personer på scenen och därtill två som tolkar huvudrollen som Eliza har kostymörerna/sömmerskorna Lena Andersson och Gunilla Nilsson ett drygt jobb att få alla tidsenligt klädda.

De bägge kreativa och effektiva damerna visar nu delar av arbetet bakom kulisserna i en utställning på stadsbibilioteket som de kallar Innan ridån går upp. Totaslt ingår närmare tt hundratal klädbyten i musikalen, det kortaste ska göras på 17 sekunder men det ska gå intygar de. Bakom scenen råder ett organiserat kaos, i tystnad och med dålig belysning dessutom!  Budgeten för kostymeringen är i minsta laget så mycket material hämtar de från Emmaus - drottningens klänning t ex är en brudklänning inköpt där och omgjord. Det svåraste är egentligen patineringen - kläderna ska ju inte se nya ut utan när de väl är sydda ska de inte sällan förses med smuts och fläckar också. Jag har gnidit många teaterplagg genom åren på stadshusets parkering för att få dem skitiga berättar Lena Andersson - textilfärg i sprayflaska är en annan metod intygar Gunilla Nilsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »