Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 september, 2018 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 26 september, 2018 - 11:40
  • Oscar Sillén och CG Wentzel framför pjäsen Skolans kung. Foto: Teater Taimine

Turnerande teater om tolerans

Teater Taimine gästspelar den här veckan på Åland för barn i låg- och mellanstadiet. Pjäsen, som är skriven av Monika Vikström-Jokela är nyskriven - liksom allt Taimine sätter upp. Skolans kung heter den och behandlar frågor som mobbning och tolerans.

Vi är den enda teater i svenskFinland som enbart slepar nyskriven finlandssvensk dramatik. det säger Teater taimines grundare CG Wentzel och förklarar det med att man därmed kan vara i takt med tiden och behandla ämnen som är aktuella för barnen. Taimine spelar för barn fråmn dagisålöder upp till högstadium och gymnasiumn. Höstens nya pjäs Skolans kung som just nu gästspelar i landskapet riktar sig till låg och mellanstadiet. Hela gymnastiksalen på Ytternäs skola fylldes med elever som fullstyändigt fängslades av den intensiva föreställningen där Wentzel växlar mellan fyra roller medan hans medspelare, skolans kung Cheese tolkas av Oskar Sillén. Att spontant bli utbuad av sin publik är en ny upplevelse för mig som skådespelare men visar att pjäösen fungerar säger Oskar Sillén. Läraren Ulrika Sneitz tyckte Teater Taimine borde fås Nobels fredspris för sin angelägna pjäs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »