Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 april, 2018 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 19 april, 2018 - 11:40
  • Tage Wiléns skildring av åländskt näringsliv och åländsk historia i lagtingshuset, vid en offentlig visning hösten 2017 t i

Tage Wilén prisbelönas - snart intar han konstmuseet

Ikväll premieras konstnären Tage Wilén med Ålandsbankens kulturpris, vid Ålands kulturstiftelses vårmöte. Om en knapp månad är det vernissage för årets sommarutställning på Ålands konstmuseum där Wiléns konst exponeras brett.

Med anledning av priset återutsänder Kulturen idag delar av ett reportage gjort vintern 2011 vid ett besök i Wiléns ateljé i Eckerö. Han arbetade då med den stora träreliefen Predikaren som han beskrev som sitt stora livsverk där han skulle sammanfatta de frågeställningar som sysselsatt honom länge. Ett sex månaders arbetsstipendium från Ålands kulturdelegation gav honom arbetsro. Tiden var temat för ett annat arbete i ateljén då .För en bred allmänhet är Wilén välkänd för sina lätt burleska skildringar av människor i arbete och vardag, bl a freskerna i lagtingshuset som skildrar det åländska samhället som det tedde sig på 70-talet med jordbrukare, fiskare, sjöfart och en spirande turism men också åländsk historia.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »