Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 mars, 2015 - 11:40Uppdaterad: måndag, 19 september, 2016 - 10:25

Svalt intresse för åländsk kultur i Norden

Nordens Institut på Åland, som 30 års jubilerar om en och en halv månad, har det dubbla uppdraget att dels föra in nordiska kulturimpulser till Åland i form av gästande nordiska kulturarbetare, men också att föra ut åländsk kultur till det övriga Norden. Men endast femton procent av de kulturbegivenheter som NIPÅ ordnar eller förmedlar handlar om att föra ut åländsk kultur till resten av Norden. NIPÅs direktör sedan drygt ett år, Jacob Mangwana Haagendal säger att han har ambitionen att höja andelen kulturexport till 25-30% men att NIPÅ endast kan vara den förmedlande länken, ansvaret för att sälja sig åligger de åländska kulturarbetarna själva. Han efterlyser en mer professionell inställning till branding, dvs varumärkesbygge och ett aktivare eget engagemang från kulturfältets sida. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »