Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 april, 2019 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 30 april, 2019 - 11:40
  • Bo Söderlund med utställningens allra första och allra färskaste målning
  • Fågeln Fenix som reser sig ur askan
  • En arg målning signerad Bo Söderlund

Stress och pinsamheter

Ur nervernas aska kallar Bo Söderlund sin utställning som öppnar på Galleri Skarpans på torsdag. Målningarna han visar nu är betydligt mörkare i färgskala än när han ställde ut i växthusen i Strandnäs för två år sedan.

Det är händerna, kroppen som arbetar när jag påbörjar en målning säger Bo Söderlund. Det är först en bit in i målandet som hjärnan aktiveras och kompositionen avbilden tar fart. Det huvudsakliga material Bo har arbetat i är akryl men han har också gå¨tt på sina bilder med både sprittusch och vaxkritor. Jag har blandat färger som aldrig förr för att få fram smutsiga nyanser och den färgskalan avspeglar målningarnas innehåll, ett reflekterande övere vår ständiga stress och hur vi påverkas av den och av alla pinsamheter i våra liv. Bo Söderlund har också dokumenterat målningarnas tillblivelse i videoinspelningar som han har komprimerat till supersnabba filmsekvenser där åskådarna får se hur målningarna växer fram. Videolooparna har försetts med musik som Bo också har komponerat och själv framför. Så även om måleriet står i centrum har utställningen samtidigt multimediala inslag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »