Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 mars, 2019 - 11:40Uppdaterad: fredag, 29 mars, 2019 - 11:40
  • Patricia Bergroth omgiven av sina projektmedarbetare

Strandnäselever sjunger med Odalgården

För många elever var det en helt ny upplevelse att besöka ett äldreboende. Det noterar musikläraren Patricia Bergroth som under den gångna vintern dragit ett samarbetsprojekt mellan Odalgården och elever från årskurs 7 i Strandnäs skola. Nästa vecka är det final, på skolan.

Det handlar om musik, om bildkonst men också om att mötas över generationsgränser. Idén till det hela fick Patricia Bergroth när hon såg hur berörda eleverna från Strandnäs skola blev när de besökte Odalgården med sitt luciatåg och tanken föddes att göra ett gemensamt sångprojekt. De äldre har gett förslag på sånger de ville ha med, eleverna har valt ut några av sina favoriter så när finalen nu närmar sig finns 18 sånger med på repertoaren. Det blir allsång till elevernas ackompanjemang och också kaffe och tårta för de inbjudna gästerna. En del av Odalboarna berättade för eleverna att de inte har satt sin fot i en skola sen de själva slutade för så där 60 år sedan! Låtar som En sjömans älskar, Vem kan segla och Tom Dooley samsas med Abba och Michael Jackson. En gemensam sångbok illustrerad av eleverna görs i två exemplar, ett för skolan och ett för Odalgården, som ett minne av det här lyckade projektet där bildkonstläraren Johanna Sten och föreståndaren Annelie Karlsson på Odalgården varit Patricia Bergroths samarbetspartners.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »