Publicerad: fredag, 21 december, 2018 - 11:40Uppdaterad: fredag, 21 december, 2018 - 11:40
  • Jens Nordlund som Donald Trump och Vanessa Widelius som Melania.
  • Ylva Hagmark-Cooper som Michel jackson med de tidsresande strandnäseleverna Matilda Sjöberg, David Karlsson och Eryk Pozorski

Strandnäselever gör egen musikal

KorvGöran på Rökka är hjälten - bildningsnämnden i Mariehamn representerar de onda i niornas julfestmusikal i Strandnäs.

Föräldrar och skolkamrater fick igår kväll se resultatet av ett enorm arbete som niorna i Strandnäös skola lagt ner under hösten på att skriva manus och skapa sin egen musikal. Med hjälp av en tidsmaskin gör några elever en resa i  tid och rum i sin jakt efter den försvunne hjälten Korv Göran från Rökka. De upplever månlandningen och Elvis presley men träffar också Michel Jackson och förorsakar Berlinmurens fall. Vart de än kommer är Rökka känd för sin korv medan omnämnande av bildningsnämnden sprider obehag. Alla nior är med, alla står på scenen. Vi är väldigt stolta över vad eleverna har åstadkommit intygar de lärare som varit mest involverade: musikläraren Patricia Bergroth, Maria Johansson som gjort koreografin och Ronnie Madison som löst mycket av det tekniska. För ljud och ljus mm svarar Johan Karlsson med hjälp av elever ur årskurs 7.