Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 april, 2019 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 24 april, 2019 - 11:40
  • Minna Öberg och Edward Johansson visar verk skapade under en residensvistelse i Spanien
  • 80 m utställningsvägg på bild- och formskolans vårsalong! Bildläraren Carolina Sundelin lägger sista handen vid hängningen
  • Stormen Alfrida engagerade bild och formskolans elever i årets början och tolkades som kolteckning
  • Måleri, keramik, collageteknik, tredimensionellt - uttrycken är många bland bild och formskolans elever

Spanska minnen och barnkonst i överflöd

Två nya utställningar öppnar den här veckan i Mariehamn. På stadsbiblioteket ställer Minna Öberg och Edward Johansson ut verk skapade under en två månader lång vistelse vid ett konstnärsresidens i Spanien och på bild- och formskolan visas alster som 90 barn har skapat under vårterminen.

Kartläggning var den övergripande rubriken för Minna Öbergs och Edward Johanssons vistelse i staden Blanca i södra Spanien. Begreppet kan omfatta mycket varierande typ av kartläggning: Minna har bl a kartlagt färgskalan på de äldre männens manschesterbyxor medan Edward intresserat sig för typsnitt i husnumreringarna och designen på locken till gatubrunnarna. Bägge har de kartlagt sina egna vandringar i bergen som omger staden. Resultatet av deras kartläggningar visas på stadsbiblioteket med vernissage torsdagkväll. På bild och formskolan i Kulturfabriken på Fabriksgatan är det vernissage redan på onsdagkväll för en utställning av främst vårens arbeten. Bild och formskolan har den här terminen haft rekordmånga inskrivna barn, 90 stycken och utställningen har fått svälla ut långt uitanför de egentliga undervisningsutrymmena. Olika tekniker har använts, från måleri till grafik och det bärande temat har varit tecken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »