Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 november, 2018 - 11:40Uppdaterad: fredag, 16 november, 2018 - 11:40
  • Pekka och Soffi Sonck står på scenen igen, tillsammans med Kjell Frisk som musiker

Soncks på scenen igen!

Den sista november blir det premiär för en nyskriven pjäs, Hemkomsten som framförs av Pekka och Soffi Sonck i filmsalen på Ålands kulturhistoriska museum. Inbördeskriget och hur det åt sig in också i enskilda familjer är temat för pjäsen som baserar sig på en novell av Runar Schildt.

Tankarna på att göra en pjäs av novellen har funnits redan i många år berättar paret, som efter en liten paus alltså nu återvänder till scenen, som  pensionärer visserligen men med fortsatt stor aptit på teater. Det är Pekka som har dramatiserat novellen där handlingen tar sin början efter inbördeskrigets slut då familjens "förlorade2 son som engagerat sig på den röda sidan i hemlighet återvänder hem, till sin vita barndomstrakt och föräldrahemmet. Vid sidan av paret Sonck medverkar också musikern Kjell Frisk i den minimalistiska föreställningen. Han har skrivit musikenn till den omen finns också stundtals med på scenen. Den här berättelsen kommer mig mycket nära konstaterar han. Efter att ha läst ursprungsnovellen insåg han att detta handlar om hans egen släkt. En sent gjord intervju med farmodern ligger som ett mummel med i de bandade musikavsnitten och ger det hela en stark autenticitet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »