Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 januari, 2015 - 11:40Uppdaterad: måndag, 19 september, 2016 - 10:29

Sofie Asplund på finska nationaloperan

Den åländska sopranen Sofie Asplund går från klarhet till klarhet i sin sångarkarriär. Efter sina framgångar på de svenska operascenerna debuterar hon i höst på finska nationaloperan i Helwsingfors i deras uppsättning av Andrew Lloyd Webbers The phantom of the opera, i rollen som Christine. Även om det är en musikal är den rollen lika krävande röstmässigt som en operaroll säger Sofie som har sjungit alla Lloyd Webbers sånger sedan hon var mycket ung. Då var det här väl lite av min drömroll konstaterar hon och ser mycket fram emot att pröva sina vingar i Helsingfors. Uppsättningen där blir också världsunik så tillvida att man nu för första gången sedan uruppförandet 1986 gör den i en ny version, med Andrew Lloyd Webbers välsignelse. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »