Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 maj, 2018 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 30 maj, 2018 - 11:40
  • Sofia Romberg skildrar Anni Blomqvist liv i sin nya bok.

Sofia Romberg tolkar Anni Blomqvist liv

I fyra år har Sofia Romberg fördjupat sig i Anni Blomqvist liv och verk. Arbetet har nu resulterat i boken I Stömmens spår: En Illusorisk Guide.

Förutom att hon har läst böcker och krönikor, har Sofia Romberg även satt sig in i författarinnans liv genom att hon bl a bott och arbetat i Anni Blomqvists skrivarhem Strömmen på Simskäla i flera omgångar. Tillsammans med fem andra konstnärer har hon sedan på olika sätt tolkat den åländska författarinnans liv.

-Det var inte självklart att det här projektet skulle bli en bok, men efter hand kändes bokformatet som mest naturligt, berättar Sofia Romberg. Boken kompletteras med både en cd-skiva och QR-koder, så man även kan ta del av en del av filmer och ljud på internet.

I kväll hålls bokreleasen på Mariehamns statsbibliotek.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »