Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 november, 2014 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 08:10

Sibelius och konstens värld

Nästa år firas tonsättaren Jean Sibelius 150 års jubileum och som en upptakt till firandet har nationalgalleriet Ateneum i Helsingfors sammanställt en stor utställning om Sibelius och konstens värld. Utställningen pågår till den 22 mars och ger en bred exposé över såväl Sibelius inspirationskällor i karelianismens och den finska nationalromantiken under slutet av 1800-talet, som hans personliga umgänge med konstnärskretsarna både i Helsingfors och kring hemmet Ainola i Järvenpää. Också den intensiva debatten kring Sibeliusmonumentet på 1960-talet  uppmärksammas i den breda utställningen. I dagens upplaga av Kulturen diskuteras Sibelius relation till konsten och konstnärerna med professor emeritus Fabian Dahlström, som bl a har redigerat Sibelius dagbok. Redaktör är Eva Nyberg. På grund av att programmet innehåller musik kan det inte läggas ut på hemsidan, av upphovsrättsliga orsaker.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »