Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 januari, 2019 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 29 januari, 2019 - 11:40

Sekulära ikoner visas på stadsbiblioteket

Detaljrika bilder där ett ett cirkulärt ljusfenomen, en halo, återkommer liksom diverse åländska referenser - det visar Lasse Harkkala i sin utställning På ytan på stadsbibliotekets utställningsrum.

Lasse Harkkala har en bakgrund som illustratör och också scenograf i teatersammanhang. För två och ett halvt år sedan flyttade familjen till Mariehamn och utsikten över Slemmern och Lembötebergen gav honom inspirationen och lusten att måla tillbaka. Hans akvareller är otroligt detaljrika och tar följaktligen också lång tid att göra. Han uppskattar att det går åt 40-50 timmar till varje bild. De mänskliga karaktärerna bär ofta omisskänliga drag av konstnären själv men bilderna är också fulla av sinsemellan mycket disparata attribut som betraktaren själv får skapa en berättelse av. Jag är illustratör men saknar en berättelse säger Lasse Harkkala och skrattar.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »