Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 april, 2019 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 23 april, 2019 - 11:40

Samhällskritisk teater intresserar Marc

Skådespelaren Marc Svahnström hör till de lyckligt lottade kulturarbetare som detta år tilldelats svenska kulturfondens arbetsstipendier, i hans fall för ett år. En ny samhällsgranskande pjäs med Finlandssvenska teatern FiST hör till det han kommer att ägna sig åt under stipendiatåret.

Samhällets stötteåpelare av den norske dramatikern Henrik Ibsen är basen för den nya pjäsen som FiST ska sätta upp, i regi av schweiziskfödde Philipp Stengele. Finlandssvenska teatern är en teatergrupp bestående av Kim Gustafssun med rötterna i Borgå, åländske Marc Svahnström och Jonas Kippersund från Hamar i Norge. Deras senaste projekt utgick likaså från en pjäs av Ibsen, Folkefienden men hette i deras version Lockerroom talk, med tydlig hänvisning till den amerikanske presidenten. Marc Svahnström alternerar numera mellan skådepsleravärvet och regissörens men skriver dessutom egna texter för scenen. Till sommaren återkommer han till Gustaf Eriksson-villans innergård med teater i teater Kulings regi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »