Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 september, 2018 - 11:40Uppdaterad: fredag, 7 september, 2018 - 11:40
  • Ulf Weman, ordförande i teaterföreningenn i Mariehamn
  • Stora uppsättningar som Sound of Music kräver mycket kläder!
  • Kjell Rosén på Ålands ungdomsförbund är mycket positiv tillö ett ökat samarbete
  • Också Synnöve Westerberg vill gärna samarbeta

Samarbete hägrar inom teatern!

Ett samarbete mellan de åländska teaterföreningarna kring teaterskolor och teatergarderober är under diskussion och alla inblandade säger sig vara positiva!

Efter år av konkurrens och dubblering är ett samarbete mellan de åländska teaterföreningarna nu på gång och förutsättningarna ser goda ut eftersom alla parter säger sig vara positiva. Initiativet till ett gemensamt möte togs i våras av teaterföreningens ordförande Ulf Weman och stämningen vid mötet var god intygar alla. Också från en av huvudfinansiärerna, kulturdelegationen har önskemål om mer samverkan framförts. Det man i första hand vill samarbeta kring är teaterskoleverksamheten samt teatergarderoberna som idag finns utspridda på de olika aktörerna. det bästa vore om landskapets planerade grundutbildning inom scenkonst kom igång men i väntan på den vill teaterföäreningarna själva verka i den riktningen. Det upplägg till läroplan som landskapet har tagit fram skulle kunna vara en bas för en gemensam teaterskola.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »