Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 augusti, 2018 - 11:40Uppdaterad: fredag, 17 augusti, 2018 - 11:40
  • Ordförande Jan Johansson välkomnar alla till Högtomt för att fira 120 år med Östra Saltviks ungdomsförening på lördag, Foto Eva Nyberg

Revyerna är ryggraden i ÖSUF

På lördag firar Östra Saltviks ungdomsförening sitt 120 års jubileum med fest hela dagen lång på Högtomt. Ordförande Jan Johansson konstaterar att teater funnits med i verksamheten länge.

Det är väl det vi är mest kända för, att vi spelar revy och då kommer folk till Högtomt. Det säger Jan Johansson som är ordförande för Östra Saltviks ungdomsförening sedan cirka fem år. Ända sedan grundandet 1898 har teater funnits med i föreningens verksamhet även om tyngdpunkten från början låg på nykterhetsarbete. Danserna som fordom var goda inkomstkällor för ungdomsföreningarna är numera ett minne blott och också uthyrning av lokalen till privata fester har minskat så nu är det intäkterna från revyerna som ska finansiera underhållet av Högtomt. Inför jubileet är huset nymålat och fräsht både inuti och på utsidan. De kommunala bidragen går till driften av huset, värme, el och försäkringar. En viss oro finns för hur det blir med kommunala bidrag efter en kommunreform - Saltvik har ju faktiskt två ungdomslokaler redan idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »