Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 februari, 2018 - 14:38Uppdaterad: tisdag, 27 februari, 2018 - 15:35
  • Sanna Taskinen och Viveca Karlsson i politikerkostym
  • Kecke Lindblom, Peter Wahlbeck, Bror Lundberg och Didrik Svahn
  • Fynd görs i PAFs tvättstuga: Sanna Taskinen, Peter Wahlbeck och Viveca Karlsson

Revybyke tvättas på Högtomt

I lördags var det premiär för den nya revyn Revybyke på Högtomt, Östra Saltviks ungdomsförenings lokal. Åtta skådespelare står för framförandet på scenen, för regin svarar Matts Stenlund. Premiärpubliken skrattade, applåderade och stortrivdes.

Revyn är fyndig och lagom vass, häcklar som väntat politiker och beslutsfattare och ironiserar över aktuella händelser i det åländska samhället. Fifax utläpp i grannens skog, kortrutten, kommunreformen, PAFs evetuella  penningtvätt och journalintrången på ÅHS är några ämnen som fångat revymakarnas intresse.Men också vanliga ålänningars later och olater nagelfars, som ovanan att inte nyttja blinkljus i trafiken och somligas stora intresse över att synas på facebook. Ensemblen ackompanjeras av rutinerade pianisten Heidi Lundberg och för ljud och ljus svarar Bengt Hellström. Man känner igen sig, därför skrattar man var en publikkommentar, klockrent och på kornet tyckte andra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »