Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 november, 2018 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 13 november, 2018 - 13:24
  • Filippa Enroos och Henrik Herlin omgivna av professor Higgings husor

Premiär för My Fair Lady!

Dubbelpremiär för musikalen My Fair Lady var det i lördags på Alandicas stora scen - ännu en jättesatsning från Teater Alandica och regissören Robert Liewendahl med bistånd av kapellmästaren Martin Segerstråle och koreografen Erica Dunder.  De bjuder på en fartfylld men lång föreställning, närmare två och en halvtimme plus paus.

Först ut i huvudrollen som blomsterflickan Eliza i premiär nr 1 var unga Filippa Enroos som rodde i land den krävande rollen med bravur, Fredrika Sarling gjorde rollen i kvällspremiären samma dag. Elizas motpart, professor Higgins gestaltas av Henrik Herlin på ett infernaliskt men trovärdigt sätt. I uppsättningen medverkar inte mindre än en femtiotal skådespelare i alla åldrar och med varierande teatererfarenhet - bakom scenen ser en hel stab till att scenbyten, klädbyten och allt annat löper på i raskt tempo. Uppsättningen bjuder på många starka sångarinsatser ackompanjerade av en sexmannaorkester.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »