Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 oktober, 2014 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 10:55

PQR Kultur i energisparläge

Efter tretton framgångsrika år som förläggare har Ben Johans nu beslutat trappa ner. Utgivningen på "släktklenoden", förlaget PQR Kultur har bantats till ett par titlar i året och någon medverkan på Helsingfors bokmässa senare i höst är heller inte aktuell. Däremot gör Ben och PQR fortfarande böcker - som legoarbete åt andra. Då får jag göra det som är roligt men slipper helhetsansvaret för att det i slutändan ska gå bra försäljningsmässigt också säger Ben Johans. Bra har det ändå gått för hans lilla uppstickare i förlagsvärlden - tack vare tryckningen i Baltikum har kostnaderna hållits nere och flera böcker har sålt i hyfsat stora upplagor. Rekordet innehas av Hamnguiden som har tryckts i totalt 36.000 ex, på tre språk. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »