Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 mars, 2015 - 11:40Uppdaterad: måndag, 19 september, 2016 - 10:24

Pommern i sjöfartsmuséets vård

Från den första mars är det Ålands Sjöfartsmuseum som har hand om fyrmastade barken Pommern. Formellt ägs hon fortfarande av Mariehamns stad men skötseln och ansvaret för skeppet åligger nu museet, för detta betalar staden ett årligt understöd. Det är mycket nytt för de nyblivna "redarna" konstaterar sjöfartsmuseets chef Hanna Hagmark-Cooper, men hon är mycket glad över de nya arbetsuppgifterna. Det är så självklart: det här är bäst för Pommern och det är bäst för sjöfartsmuseet säger hon. En långsiktig konserveringsplan ska nu göras upp för fartygets fortsatta bevarande. En torrdocka ska byggas på hennes nuvarande kajplats men så länge hon kan flyta ska hon göra det, fartyg mår bäst av att flyta säger Hanna Hagmark-Cooper. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »