Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 oktober, 2018 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 23 oktober, 2018 - 11:40
  • Nahid Broström berättar om poeten, akademiledamoten Jila Mossaed

Persisk poet i svenska akademin

Skeendena inom svenska akademin fortsätter att engagera åtminstone medierna, så även Ålands Radio! Idag kungör vi vinnaren i vår lyssnaromröstning om vilken författare som borde få 2018 års Nobelpris i litteratur! Vi berättar också om Jila Mossaed, nyinvald ledamot av den illustra församlingen.

Bland de nio författare som nominerades som lämpliga Nobelpristagare av belästa ålänningar har lyssnarna nu korat en segrare som avslöjas i dagens program! Det blev tätt i toppen kan vi också avslöja. Vidare presenterar vi den nyinvalda akademiledamoten Jila Mossaed, med rötterna i Iran men verksam i Sverige sedan 1986, sin första diktsamling skriven på svenska gav hon ut 1997. Om henne pch hennes författarskap berättar Nahid Broström, tidigare lektor i filosofi och psykologi vid Ålands lyceum, jämngammal med Jila och med samma favoritpoeter i bagaget med sig till Europa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »