Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 februari, 2018 - 18:40Uppdaterad: tisdag, 13 februari, 2018 - 17:21
  • Karin Erlandsson, prisbelönad och glad författare!

Pärlfiskaren prisbelönad - dubbelt!

Karin Erlandssons barnboksdebut Pärlfiskaren belönades igår av svenska litteratursällskapet i Finland med 16.000 euro. Det är ju en årslön för mig som författare utbrister den omtumlade författaren. Tidigare under dagen meddelades också att Pärlfiskaren tilldelats Runeberg Junior priset om 10.000 euro.

En svart långklänning inköpt på rea för 25 år sedan fanns passande nog i lager när Karin Erlandsson nu åkte iväg till Helsingfors för att ta emot sitt pris på den ytterst högtidliga årshögtid som svenska litteratursällskapet arrangerar på nationalskaldens födelsedag varje år, i universitetets solennitetssal. Prismotiveringen från SLS lyder bl a: Denna äventyrsberättelse är både en skattkarta och en skatt. Språket har smak, doft och färg. Berättelsen för oss till de outforskade djupen av vår innersta längtan och ställer frågan om vad som verkligen är viktigt. Av barn som läst boken får Karin Erlandsson höra att boken är spännande. Uppföljaren med titeln Fågeltämjaren kommer i höst - och det blir ytterligare två böcker, som Karin redan har skrivit! De ges ut på våren respektive hösten 2019.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »