Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 april, 2018 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 12 april, 2018 - 11:40
  • Eckerö post- och tullhus har fått sin första ordinarie intendent
  • Pilgrimshärbärget på Kökar
  • Philip Hällund

Ny intendent för post- och tullhuset, nytt härbärge på Kökar

Ted Chikasha utsågs i veckan till den nyinrättade tjänsten som intendent för Eckerö post och tullhus. I dagens Kulturen besöker vi också det nya pilgrimshärbärget på Kökar Hamnö som tar form i prästens gamla fäx.

Bland 18 sökande valde landskapsregeringen alltså Ted Chikasha från Gävle som den första ordinarie intendenten för Eckerö post och tullhus. Han är konsthistoriker och museolog till utbildningen och har femton års erfarenhet av praktiskt museiarbete, med allt från att bygga utställningar till museipedagogik på meritlistan. Han tillträder den 1 maj när verksamheten i post och tullhuset drar igång för säsongen. Från Ålands västligaste utpost till den sydostligaste - vi besöker Hamnö på Kökar där entusiasterna i Fransiscusföreningen håller på med ombyggnaden av prästens gamla ladugård till pilgrimshärbärge. Philip Hällund är vår ciceron på plats. Redan i sommar räknar man med att kunna ta härbärget i bruk i samband med Fransiscusdagarna även om allt ännu inte är klart.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »