Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 oktober, 2018 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 2 oktober, 2018 - 11:40
  • Den japanska formgivaren Aoi Yoshizawa håller workshop för åländska hantverkare

Nordisk natur inspirerar japansk formgivare

Den japanska textildesignern Aoi Yoshizawa har under september varit stipendiat i gästbostaden på Eckerö post- och tullhus.Den omgivande naturen och inte minst havet har varit inspirerande för henne - men hon ville också möta åländska textilhantverkare. Det gjorde hon senaste vecka.

Mötet med den nordiska naturen blev livsagörande för Aoi Yoshizawa när hon för tolv år sedan först kom hit från Tokyo. Efter ett år som gäststudent i sociologi sadlade hon om och utbildade sig till textil formgivare vid olika skolor i Sverige, Norge och finland. Nu är hon bosatt i Helsingfors och arbetar med såvcäl inredningstextilier som mönster till beklädnadsindustrin. Hon vill dock komma från den kommersiella produktionen och mer ägna sig åt textilkonst med sikte på en egen utställning och vistelsen i Eckerö var startskottet för det arbetet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »