Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 december, 2014 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 10:37

När ungdomsförbundet bjöd upp till dans

Under en tio års period, 2002 - 2012 åkte dansinstruktörer från Ålands ungdomsförbund runt till de åländska grundskolorna och lärde eleverna dansa både bug och foxtrot. Initiativtagare till projektet som kallades Move it var Johan Åkerblom, själv passionerat intresserad av dans. Trots att de blev varnade av olyckskorpar att det aldrig skulle lyckas, att eleverna i allmänhet och pojkarna i synnerhet inte vill dansa hade Johan och hans kollega Johanna Mattsson aldrig några problem. De var noga med att välja musik ungdomarna själva lyssnade till och körde ett högt tempo. Det hände att pojkar valde att dansa med andra pojkar men det var helt OK, det fick de göra. Projektet lyckades så bra att man t o m gjorde en turné i svenskFinland, från Nagu i söder till Österbotten i norr.Om sina erfarenheter berättar de i dagens upplaga av Kulturen. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »