Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 augusti, 2018 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 15 augusti, 2018 - 13:56
  • Karin Erlandssons nya berättelse för barn, Fågeltämjaren
  • Flitiga författaren Karin Erlandsson

När längtan blir besatthet

Det finns mycket ondska i den här boken. Det säger Karin Erlandsson om sina nya berättelse för barn, Fågeltämjaren som är en direkt uppföljare till Pärlfiskaren. När en ond människa får allt den vill ha kan det inte bli bra.

Knappt hade Karin Erlandsson fått veta att Pärlfiskaren vunnit förlaget Schildts & Söderströms tävling Berättelsen är bäst, för barn i slukaråldern hösten 2016 så satte hon sig ner och skrev en fortsättning. Den har nu utkommit under titeln Fågeltämjaren. Huvudpersonerna är desamma - pärlfiskarna Miranda och Syrsa men de har lämnat dykandet och befinner sig nu i skogshuggarnas region i norr där inte bara klimat och natur är annorlunda utan också människorna. Ögonstenen spelar alltjämt en central roll i berättelsen och i och med att den nu kontrolleras av den onda Iberis blir det här oundvikligen en mörk berättelse. När en ond människa får precis det den vill ha kan det inte bli bra konstaterar Karin Erlandsson som tror barn är fullt kapabla att hantera att ondska finns.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »