Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 november, 2014 - 11:40Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 10:38

Märkets fyr dokumenteras i kommande bok

Ett riktigt praktverk blir det, den kommande boken om Märkets fyr på gränsen mellan Finland och Sverige. Texterna till boken är nu klara och ska översättas till finska berättar Jan Andersson på museibyrån som hållit i projektet i sex års tid. Han har också samlat in ett stort bildmaterial men efterlyser så här i sista stund ytterligare bilder som kanske finns gömda i privata album och som han vill ha fram nu, inte sen när boken väl kommit ut. Boken om Märket ges ut av landskapsregeringen på svenska, av Finska fyrsällskapet på finska och blir nästa års julbok. Inför den här julen kan man besöka Galleri Skarpans och inhämta julstämning av den julkalenderutställning som öppnar i morgon. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »