Publicerad: onsdag, 12 december, 2018 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 12 december, 2018 - 11:40

Marby och Björnhuvud-byar i ny bok

I måndags hölls det festligt boksläpp för den sjätte boken som dokumenterar Eckerös byar från Gustav Vasas dagar fram till vår tid.

Eldsjälen bakom detta noggranna dokumentationsarbete var pensionerade rektorn Erik Sundberg. Det är han som har forskat och grävt i arkiven och ensam skrivit de fem första böckerna, liksom hela den del i den sjätte boken som behandlar tiden fram till 1800-talet. När han kände krafterna sina på sin ålders höst gav han projektet vidare att fullbordas av dottern Eva Sundberg. Boken är utgiven av Ålandsforskarna vars ordförande Conny Andersson tyckte Eva kunde vara behjäkpt att ha en arbetsgrupp som stöd vilket var ett riktigt lyckat koncept säger Eva Sundberg nu, med facit i hand. I arbetsgruppen ingick Conny Andersson själv, Annica Dahlbjörk som själv bor i Marby, Monica Fogelström, Anders Granskog och Monika Sandberg, dotter till författaren Signelia Häggblom, som även hon efterlämnat mycket forskningsmaterial och inte minst fotografier där alla personer finns namngivna. Boken är överlag rikligt illustrerad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »