Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 april, 2019 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 3 april, 2019 - 08:33

Många järn i elden

En ny barnbok, en färdig pjäs och en under arbete, en monolog och en konstnärsbiografi - mycket skrivande har det blivit för Kjell Ekström denna vinter, men också en del målande.

År 2015 gav Kjell Ekström ut sin första bok riktad till en yngre läsekrets, där han berättar om Önningebykolonisterna via pojken Alarik. Två år senare kom boken om Siri på Signilskär, ett populärt tillhåll för kolonisternna också det. Nu har den boken fått en uppföljare där Siri flyttar till stan för att bli barnpiga efter att ha uppnått konfirmationsåldern. Liksom i de bägge tidigare är det kolonisternas målningar som illustrerar och delvis styr berättelsen. Att skriva för scenen är en uttrycksform som passar Kjell Ekström väl och i sommar blir det urpremiär för hans tredje pjäs om backstusittarn Brita, på Pellas ladugårdsteater. En monolog skräddarsydd för Maria Mäntylä som Hanna Rönnberg har han också hunnit med liksom ett pågående arbete om konstnären Bo Högnäs som i år skulle ha fyllt 100 år. Men det har även blivit en del målande gjort - inför en utställning med titeln Minnen som ska visas i anslutning till Fransiscusfesten på Kökar i sommar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »