Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 augusti, 2018 - 14:40Uppdaterad: tisdag, 28 augusti, 2018 - 14:40
  • Den norska rapparen Izabel uppträder på lördagskvällen. Foto Christian Pleijel
  • Stämningsbild från festivalområdet vid skolan där också månen bjöd på ljusshow. Foto Christian Pleijel

Lyckad festival för få besökare

Artistiskt blev den första Kökart-festivalen som hölls i helgen en framgång, men inte publikmässigt. Det här var ett pilotprojekt, vi gör om det nästa år säger arrangörerna.

Femtio betalande på fredagen, ett hundratal på lördagen var betydligt färre än arrangörerna på Nordens institut hade hoppats på men det låter man sig inte avskräckas av. Själva programmet var magiskt intygar såväl Jacob Mangwana Haagendal, direktör på Nordens Institut som den lokala kontaktpersonen på Kökar Christian Pleijel. Den tänkta målgruppen av unga, urbana musikdiggare från storstäder som Köpenhamn och Helsingfors nådde man inte, kanske för att hela planeringen kom igång så sent, men också tidpunkten  i skarven mellan sommar och höst kanske bör diskuteras inför nästa år säger Haagendal. En fortsättning blir det, det är redan bestämt. En grundlig utvärdering ska göras både inom NIPÅ och under en workshop på Kökar i september innan planeringen tar fart. Festivalen Kökart omfattade förutom musikframträdanden också konstutställningar. Budgeten låg på 60.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »