Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 mars, 2015 - 11:40Uppdaterad: måndag, 19 september, 2016 - 10:25

Livets gång och flykt årets Vera-teman

Igår kväll inleddes den 18nde upplagan av Vera kort- och dokumentärfilmsfestival på Bio Savoy.Två åländska världspremiärer bjöds det på under invigningskvällen: Kapten Vivia av Simon Jansson och Joel Bergman och Vilken färg har regnbågen? av Julia Johansson. Den förra är en kortfilm med rutinerade barnskådespelaren Ping Mon Wallén i huvudrollen, den senare en dokumentär om att leva som transsexuell på Åland, idag och för 300 år sedan. Flyktingtematiken lyftes genom den afghanske 18 åringen Mubarak Shah Prudels film Jag har gått från en kontinent till en annan kontinent, om hans väg som 14 åring till Sverige med hjälp av flyktingsmugglare. Den fiktive och mytomspunne Edgar Ström kryddade onsdagskvällen och nostalgifaktorn tillhandahölls genom arkivpärlor och bildspel från 1970-talets Kökar. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »