Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 september, 2018 - 11:40Uppdaterad: fredag, 28 september, 2018 - 11:40
  • Med höstsolen i ansiktet och famnen full av spännande böcker - barn och ungdomsbibliotekarie Annica Andersson

Lästips för stormiga dagar

Så här i höststormarnas tid är det perfekt att krypa ihop i soffhörnet under en filt eller framför en sprakande brasa och försjunka i andra världar, via en bra bok! I dagens program förmedlar barn och ungdomsbibliotekarie Annica Andersson lästips för de yngre

Tre bilderböcker, en tegelsten till ungdomsroman och en klassiker för slukaråldern - det är vad Annica Andersson har plockat ihop som litteraturgodis för yngre läsare nu när vädret uppmuntrar till inomhusvistelse. I hennes hög finns något så ovanligt som en norsk barnbok som översatts till svenska, med vidunderligt vackra bilder, en bilderbok av Pija Lindenbaum om den klassiske sagan Det bidde en tumme och så Lena Ull-frölanders bok om pappan som älskar att köra båt och barnet som intye är riktigt lika förtjust. Hon berättar också om en kommande stor utställning om Lasse-Majas detektivbyrå som stadsbiblioteket visar senare i höst.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »