Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 januari, 2015 - 11:40Uppdaterad: måndag, 19 september, 2016 - 10:29

Kulturministern kommenterar teaterskolefrågan

Senaste vecka offentliggjorde Teater Alandica med Robert Liewendahl i spetsen att man nu startar en egen teaterskola, med  Synnöve Westerberg som ledare. Westerberg ansvarade i många år för teaterföreningens teaterskola men avgick för ett år sedan efter en schism med föreningens styrelse. Samtidigt pågår förarbetet för att starta en teaterutbildning i landskapets regi, under Ålands musikinstituts tak. Så hur många teaterutbildningar har vi behov av och råd med? Ska kulturdelegationen fortsättningsvis stödja de föreningsdrivna teaterskolorna den dag landskapet har fått igång en egen landskapsfinansierad sådan och vad tänker kulturministern om jävsproblematiken kring kulturdelegationens ordförande Robert Liewendahl, tillika drivande kraft i Teater Alandica? De frågorna har teaterföreningen i Mariehamn nu ställt i ett brev till kulturministern. I dagens program hör du honom kommentera situationen. Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »