Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 maj, 2019 - 11:40Uppdaterad: fredag, 10 maj, 2019 - 13:25
  • Titte Törnroth med ett axplock nya trädgårdsböcker
  • Ny trädgårdslitteratur som diskuteras i programmet

Kulturen: Trädgårdsböcker för kunskap och njutning

Varje år utkommer nya böcker riktade till trädgårdsentusiaster. Somlioga är mest bara vackra och en inspirationskälla medan andra är informativa och fullspäckade med nyttig kunskap. En tredje kategori är för folk som har snöat in på en smal nisch av trädgårdsliv.

JAA trädgårdsböcker behövs utbrister trädgårdsentusiasten Titte Törnroth när vi botaniserar bland nyutgivna böcker med trädgårdstema på Mariehamns bokhandel. En bra grundbok för grönsaksodling, därtill med plastade pärmar så den lämpar sig för att medta ut i trädgården, en bok om att odla i hopplösa lägen med exempel från flera åländska trädgårdar och en inspirationsbok av Peter Englander hör till årets nyheter. Titte tipsar också om äldre standardverk - och om frökataloger som en källa också till odlingskunskap.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »